Kapcsolódó műsor:

Jöttünk, Láttunk, Főztünk
1. évad 7. rész
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk majd megdinszteljük. Még a serpenyőben megszórjuk egész római köménnyel. Néhány perc után hozzáadunk kurkumát és egy kevés fahéjat. Kicsit elkeverjük, majd hozzáadjuk a rizst és a másfélszer annyi vizet. Elkeverjük, hozzáadjuk a zöldborsót, és fedő alatt hagyjuk főni. Nem kevergetjük, hagyjuk lepényszerűen összesülni.
Egy másik serpenyőben lepirítjuk a fenyőmagot, majd félretesszük egy kis tálkába-később ezzel díszitjük az ételt.
Ezután a lilahagymát megsütjük serpenyőben, majd ha szépen megpirult, félretesszük.
A májat magas hőfokon lepirítjuk, mikor már majdnem kész, megsózzuk. A végén hozzákeverjük a lilahagymát.