Csirkés Pastilla

30-60 perc
Közepes
Olcsó
Átlagos

Elkészítés

Felhevített olajon az apróra vágott hagymát és a petrezselyemzöldet lepirítunk. Hozzáadunk kurkumát, sót, borsot, fahéjat és kevés sáfrányt. Ekkor tesszük bele a nagyobb darabra vágott csirkemellet, néhány percig pirítjuk, majd vízzel felengedjük és puhára főzzük. A húst kivesszük, félretesszük hűlni. A fűszeres levet a tojásokkal elkeverjük. Inkább rántotta sűrűségű legyen. A mandulát megpirítjuk, összekeverjük a porcukorral és a narancs levével. Egy porcelán vagy jénai edényt megkenünk vajjal, egy adag réteslappal elkezdjük kibélelni. Megint megkenjük vajjal. Beletesszük a fahéjjal fűszerezett, darabolt csirkehúst, majd letakarjuk egy újabb adag réteslappal. Erre tesszük rá a tojásos keveréket és ismét lefedjük réteslappal. Vajjal megkenjük és a narancsos, porcukros mandulát szórjuk rá. Szépen behajtogatjuk a kiálló réteslapokat, megkenjük vajjal és 160 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára