Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
2. évad 9. rész
Elkészítés
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A 22 cm-es kapcsos formát kivajazzuk és kilisztezzük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval.
A piskótához a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal, forró vízzel, és a cukorral. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a kakaót, a lisztet és a kissé felvert tojást. A sütőformába öntjük, elsimítjuk a tetejét és 25 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.
A mousse-hoz a csokoládét apró darabokra törjük és vízgőz felett felolvasztjuk. Közben a tejszínből kevés cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliát, ezzel is habosítjuk. Ha a csokoládé lehűlt, összekeverjük a tejszínhabos keverékkel, majd a porzselatint is belekeverjük. A mousse-t nyomózsákba töltjük.
A mousse-t a kihűlt piskótára öntjük és szétkenjük. A tetejét elsimítjuk és 4-6 órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A tetejére a csokimázhoz forráspontig melegítjük a tejszínt (nem hagyjuk felforrni), beletördeljük a csokoládét, fényesre keverjük, majd hagyjuk langyosra hűlni és szétkenjük a torta tetején.