Csoki szuflé, kókuszos fehércsoki mártással, dinnyesalátával

Elkészítés

A csokoládét felolvasztjuk gőz felett. Amikor felolvadt, kockázott vajat keverünk hozzá. A tojást felverjük, majd folytonos keverés közben hozzákeverjük a -vajas olvasztott csokoládét és a cukrot. A krémes állagot kicsit megszilárdítjuk egy evőkanál sütőporos liszttel.
Az így kapott csokoládé krémet egy előre kivajazott szuflé formába öntjük, majd a sütőbe tesszük néhány percre.
Amikor szépen feljött, fejjel lefelé egy vágódeszkára borítjuk.
A fehércsokit felolvasztjuk gőz felett. Felfőzzük a kókuszreszeléket egy kis tejszínnel, majd összeturmixoljuk az olvasztott fehércsokival.
Mazsolával díszítjük.

Dinnyesalátához:
A dinnyét kigolyózzuk, majd összekeverjük a kókuszlikőrrel. Tálaláskor bazsalikommal díszítjük.

vissza a listára