Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
2. évad 10. rész
Elkészítés
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A lisztet a sóval és a sütőporral összekeverjük, félretesszük.
Keverőgépben a vajat krémesre keverjük a cukorral, a vaníliakivonattal. Hozzáadjuk a tojást és alaposan kikeverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, a végén pedig a csokoládét is.
A tésztát sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába tesszük és elegyengetjük (a massza sűrű lesz). 20 percig sütjük, amíg halványarany színt kap és a szélei kissé felpuffadnak – középen lehet egy kicsit puhább a tészta, de ne legyen nyers.
A sütőből kivéve 10 perc után késsel fellazítjuk a süteményt a forma mentén, majd így hagyom teljesen kihűlni. Szeletelve tálaljuk.