Csokoládé és chili torta

Elkészítés

Vaníliafagylalt a tálaláshoz

A csokoládét törjük darabokra, a vajat vágjuk kockákra, majd tegyük egy hőálló tálba, és olvasszuk meg gőzfürdőn (tegyük a tálat egy lábasra amelyben kevés víz forr, ügyelve arra, hogy a tál ne érjen a vízhez).

Válasszik szét a tojásokat

A tojássárgáját verjük fel a cukor mennyiségének a felével, a fehérjét pedig a másik felével.

Miután a vaj és a csokoládé megolvadt, jól keverjük össze, és hagyjuk kihűlni.

Miután a vaj és a csokoládé megolvadt, keverjük a tojássárgájás keverékhez, majd adjuk hozzá a whiskyt és a chilit (vagy paprikát).

Végül óvatosan, felülről lefelé haladva a tojásfehérjét is belekeverjük a maradék keverékbe.

Öntsük a keveréket az előkészített tepsikbe, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig süssük.

A kakaós pudingot vaníliafagylalttal tálaljuk.

vissza a listára