Csokoládékrémes Csokoládé Rolád

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A tojásokat kissé felverem és a keverőgép táljába teszem, hozzáadom a cukrot is. A tálat egy lábosra állítom, amiben víz van, úgy hogy ne érjen a tál a vízbe. A tűzhelyen gőz fölött, folyamatosan keverve addig melegítem, amíg a cukor teljesen felolvad és a keverék langyos lesz (nem szabad főzni, mert a tojás megfő és összeugrik). A tálat a robotgépre teszem és magas fordulaton 5 perc alatt fehér habot verek a tojásból és a cukorból. A gépet leállítom, óvatosan a habhoz keverem a sóval elkevert lisztet és a kakaót. Az olasztott vajba 2 evőkanálnyit keverek a kakaós masszából, majd az egészet finoman visszaforgatom a tésztába. Sütőpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett tepsire kenem, 190 fokra előmelegített sütőbe teszem. 10 perc alatt készre sütöm, akkor jó, ha ruganyos. Tiszta, porcukorral vékonyan megszórt konyharuhára borítom és azonnal, melegen feltekerem, így hagyom kihűlni. Amíg hűl, elkészítem a krémet: a csokoládét gőz fölött felolvasztom, amikor kész, leveszem a tűzhelyről és hozzákeverem a hideg vizet és a vaníliakivonatot. Épp csak addig keverem, amíg egyenletesen felveszi a vizet, egy mozdulattal több és szétesik a csokoládé. A tejszínből kemény habot verek, 3 evőkanálnyit elkeverek a csokoládélval a habból, majd visszaforgatom az egészet a tejszínhabba. 15 percre a hűtőbe teszem Ezután a krém kb. felét engyenletesen a kigöngyölt sütményre kenem és újra feltekerem. A maradék krémmel bevonom kívülről a roládot, behűtöm. Fogyasztás előtt megszórom csokoládéforgáccsal.

vissza a listára