Csokoládés-epres mikulások

Elkészítés

Vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét és a vajat a brownie-hoz. Hozzákeverjük a tejszínt, a kókuszcukrot és a tojást, majd habosra verjük. A rizsliszthez hozzáadjuk a sütőport és a fahéjat, majd habverővel belehabarjuk a krémbe. Végül szórunk bele egy csipet sót. A tésztát muffinformákba töltjük, és 170 fokon 15-20 percig sütjük. Amíg sül a brownie, elkészítjük a krémet. Ehhez a tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét, a mézet, és a citromlét. Néhány percre hűtőbe tesszük a krémet. A megsült és kihűlt brownie-ra a fehér krémból szakállat formálunk, a tetejére pedig friss epret teszünk, amely a Mikulás sapkája lesz.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára