Darált Bárányhússal Töltött Hagyma

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Átlagos

Elkészítés

A hagymákat éles késsel negyed cikkekbe vágjuk. A külső, nagyobb leveleit 10 percig forró, sós vízben főzzük, majd kiszedve hideg vízbe tesszük. A belsejüket apróra vágjuk és a darált húshoz keverjük az áztatott zsemlével, a pirított, darabolt fenyőmaggal, római köménnyel, korianderrel együtt. Borssal fűszerezzük, majd sózzuk. A megfőtt hagymaleveleket megtöltjük a bekevert darált hússal, majd kikeverjük a tamarind szószt cukorral, vízzel, sóval, borssal, fahéjjal, illetve az olívaolajjal. A hagymákat egy magas falú serpenyőbe tesszük, leöntjük a mártással, majd letakarva, lassú tűzön 40 percig főzzük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára