Diós kevert süti gyümölcsökkel

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos formát kivajazunk és kilisztezünk.

A diót késes aprítóban finomra daráljuk.

A vajat és a cukrot habosra keverjük habverővel, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. Végül a vanília kivonatot is hozzákeverjük.

A masszára szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és spatulával óvatosan összeforgatjuk, végül a diót is hozzákeverjük.

Az előkészített sütőformába simítjuk a masszát és a tetején elrendezzük a szeletekre vágott barackot, megszórjuk áfonyával is. 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni, porcukorral vékonyan meghintve tálaljuk.

vissza a listára