Dóra Lecsója, Kolbásszal, Többféle Paprikából

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Átlagos

Elkészítés

A kolbászt felszeleteljük és egy serpenyőben pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük a kolbászt, félretesszük. A kápiát, a csípős paprikát és 1 db tv paprikát nagyobb darabokra vágunk és a kolbászzsíron megpirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. A serpenyőbe kevés zsírt teszünk, ezen puhára pároljuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát. Közben sózzuk. Hozzáadjuk a maradék tv paprikát, félpuhára pároljuk, majd a paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját. A nagyobb paradicsomot felkockázva, a koktélparadicsomot egészben a serpenyőbe tesszük, megszórjuk a fűszerpaprikával, őrölt köménnyel és puhára főzzük. Végül összeforgatjuk a lecsót a pirított paprikákkal, 1 tojást ütünk bele egészben és addig főzzük, amíg a tojás fehérje megszilárdul, de a sárgája folyós marad. Belerakjuk a lepirított kolbászkarikákat is.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára