Dubai madártej

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákhoz hozzáadjuk a cukrot, és habosra verjük Őket. Akkor jó, ha térfogata a duplájára nő és kicsit kifehéredik. Közben a tejet feltesszük melegedni. A habos tojássárgáját hőkiegyenlítéssel a felmelegített tejhez keverjük. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg besűrűsödik. Egy híg állagú vanília sodót kell kapjunk a végére. Átszűrjük, hagyjuk egy kicsit állni, majd a hűtőszekrényben teljesen kihűtjük.

A tejszínt, a tejet, és a pisztácia pasztát felmelegítjük 65 fokra folyamatos keverés mellett, majd belekeverjük a cukorral elkevert agar-agart (zselatin használata esetén a beáztatott zselatint hozzákeverjük a tejes alaphoz mikor az elérte a 65-70 C fokot, de akkor a cukrot már a tejhez adjuk). A Kadayif tésztát eközben megpörköljük sütőben aranybarnára. Az ostyatöretet és a Kadayif tésztát a pisztáciás krémhez keverjük majd kis félgömb formába kifagyasztjuk.

A tojásfehérjét a cukorral és a porcukorral kemény habbá verjük. Habzsákból csúcsos korongokat nyomunk majd hagyjuk száradni. Amikor kemény lesz a külsője akkor tudjuk tálalni.

 

vissza a listára