Édes-savanyú cukkinis lazac

Elkészítés

Megfelelő méretűre vágjuk a lazacfilét, eltávolítjuk a szálkákat.  Sózzuk, borsozzuk, olajozzuk, és fehérborral ízesítjük. A lazacot a 210 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 10 percig hagyjuk sülni. Egy serpenyőbe zöldborsot és vajat teszünk, majd hozzáadjuk a konyakot, a kockára vágott őszibarackot és az almaecetet. Hagyjuk elpárologni az almaecetet, hozzáadjuk a mézet, egy kiskanál cukrot és az aprított petrezselymet. A szószt hagyjuk egy kicsit elfőni. Felvágjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, olajjal ízesítjük, majd teflonserpenyőbe tesszük. Balzsamecet redukciót készítünk, azaz 2 kanál cukrot adunk a balzsamecethez, és addig főzzük, amíg fele mennyisége el nem párolog. Az így kapott redukcióval ízesítjük a cukkinit. Tálaláskor alulra a cukkinik, majd rá a lazac, végül a tetejére az őszibarackszósz kerül.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára