Édes torta – őszibarackos krémsajtos alapon

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval és a fűszerekkel, adjuk hozzá a hideg vajat, vágjuk kockákra, és gyúrjuk/görgessük az ujjaink között, amíg zsemlemorzsa állagú nem lesz.

Ezt követően, adja hozzá a joghurtot, és gyúrja tésztává.

Hideg munkafelületen nyújtsa ki a tésztát – a tésztának nagyobbnak kell lennie, mint annak a tálcának a mérete, amelyben a tortát sütni fogjuk, figyelembe kell venni az edény falmagasságát is.

A tésztát a sodrófa segítségével tepsibe tesszük.

Belenyomkodjuk a tésztát a tepsibe, levágjuk a felesleget, és opcionálisan egy kis mintát készítünk a tepsi szélére.

Villával helyenként megszurkáljuk a tésztát, majd a tetejére teszünk egy sütőpapírt.

Rizsszemeket, babot, csicseriborsót vagy kerámiaszemeket öntsünk a tepsire.

Süssük a tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd vegyük ki a babot és a sütőlapot, és süssük még 5 percig.

Krém:

Keverjük össze a hozzávalókat, és tegyük a tepsibe

Osszuk szét egyenletesen a barackot, majd a mézet.

Süssük további 20 percig 170 fokon.

vissza a listára