Kapcsolódó műsor:
Mihaela Varázslatos Desszertjei
1. évad 7. rész
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval és a fűszerekkel, adjuk hozzá a hideg vajat, vágjuk kockákra, és gyúrjuk/görgessük az ujjaink között, amíg zsemlemorzsa állagú nem lesz.
Ezt követően, adja hozzá a joghurtot, és gyúrja tésztává.
Hideg munkafelületen nyújtsa ki a tésztát – a tésztának nagyobbnak kell lennie, mint annak a tálcának a mérete, amelyben a tortát sütni fogjuk, figyelembe kell venni az edény falmagasságát is.
A tésztát a sodrófa segítségével tepsibe tesszük.
Belenyomkodjuk a tésztát a tepsibe, levágjuk a felesleget, és opcionálisan egy kis mintát készítünk a tepsi szélére.
Villával helyenként megszurkáljuk a tésztát, majd a tetejére teszünk egy sütőpapírt.
Rizsszemeket, babot, csicseriborsót vagy kerámiaszemeket öntsünk a tepsire.
Süssük a tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd vegyük ki a babot és a sütőlapot, és süssük még 5 percig.
Krém:
Keverjük össze a hozzávalókat, és tegyük a tepsibe
Osszuk szét egyenletesen a barackot, majd a mézet.
Süssük további 20 percig 170 fokon.