Édesburgonya falafel

Elkészítés

Az édesburgonyákat 200 fokra előmelegítette sütőben 45 perc alatt puhára sütjük. Kettévágjuk és kikanalazzuk a puha édesburgonyát, egy nagy keverőtálba tesszük és a csicseriborsóval együtt simára turmixoljuk botmixerrel. Hozzáadjuk a csicseriborsó lisztet sózzuk, majd római köménnyel ízesítjük. Formázható masszát kell kanunk. A megformázott falafelt szezámmagba forgatjuk és közepesen magas lángon, kevés olajon minden oldalán aranybarnára sütjük.

A rizshez felhevítjük az olajat, hozzáadunk 1 tk kurkumát és egy csipet cayenne borsot. Rádobunk 1 csésze basmati rizst, átforgatjuk, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük 2 csésze vízzel és közepesen alacsony lángon puhára gőzőljük.

A szószhoz a hozzávalókat késes aprítógépben összedolgozzuk és a végén annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy a megfelelő állagot megkapjuk.

vissza a listára