Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra Tudatos Konyhája
2. évad 14. rész
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és olívaolajjal kikenünk egy tepsit. A tisztított süllőt keresztben bevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, a megtisztított belsejét is, azután beleteszünk néhány citromkarikát, friss petrezselymet és meglocsoljuk olívaolajjal. A tepsibe fektetjük a süllőket, mellé szórjuk az újhagymát és koktélparadicsomokat. Ráöntjük a pezsgőt és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Egy lábosban felforralunk 1 liter vizet, sózzuk és beleszórjuk a vadrizst. Közepes lángon, lefedve 40-50 perc alatt puhára főzzük. Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, és ha kihűlt durvára vágjuk. Ha a rizs megpuhult leszűrjük, lecsöpögtetjük, tálba szórjuk, amiben összeforgatjuk a mandulavajjal és a pirított mandulával. Sóval és borssal fűszerezzük.
A sütőt 220 fokra kapcsoljuk. A kelbimbókat megmossuk, a külső héját eltávolítjuk és félbevágjuk. Tepsire szórjuk és meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk. 20 perc alatt megsütjük majd egy tálban összekeverjük a vajjal, vörösáfonyával és a parmezánnal.
A mogyoróhagymát finomra vágjuk és a vajon megpároljuk. Amikor már puha felöntjük a pezsgővel, beletesszük a babérlevelet és az egészet a felére beforraljuk. Ekkor belekeverjük a tejszínt és a konyakot, amikkel 5 percig tovább főzzük.