Egészben Sült Sertéshús Zöldségekkel

60-120 perc
Könnyű
Olcsó
Átlagos

Elkészítés

Fűszerkeveréket készítünk a fűszerekből. A húst alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Egy nagy hőálló tálba rácsot teszünk, rátesszük a húst, aláöntünk annyi vizet, hogy ne érjen a húshoz, alufóliával letakarjuk és 160 fokos sütőben 2 órát sütjük. Levesszük a fóliát: a negyedelt hagymát, a hasábokra vágott burgonyát, a feldarabolt sárgarépát és paszternákot a hús köré rendezzük. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a kakukkfüvet és visszatesszük a sütőbe. 180 fokon 40-45 percig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús pirosra sül.

vissza a listára