Egészben Sült Zöldséges Kacsa Káposztás Cvekedlis Rétessel

60-120 perc
Közepes
Drága
Magas

Elkészítés

A kacsa belsejét sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával és gerezdjeire vágott almát teszünk bele. Kívülről sózzuk, borsozzuk, sütőtepsibe tesszük és sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót és vöröshagymát darabolunk mellé. 160 fokos sütőben először letakarva, majd a sütés vége felé a fedőt levéve pirosra sütjük. A mellette sülő zöldségekből, kevés paradicsompürével, fokhagymával turmixolva pecsenyelevet készítünk.

A reszelt káposztát olajban karamellizált cukron megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a főtt kockatésztával. A káposztás tésztát réteslapba tekerjük és tojással megkenve 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Ezt kínáljuk köretként a kacsa mellé.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára