Kapcsolódó műsor:

Vendy És Adam Cseh Konyhája
2. évad 2. rész
Elkészítés
Egy edényben felmelegítjük a vizet, felolvasztjuk benne a margarint, hozzáadunk 1 csipet sót. Amikor a margarin felolvadt, beleszórjuk a lisztet és megfőzzük. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat (elektromos habverővel) és kész. A kész tésztát két részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tésztát elegyengetjük – kis türelem kell hozzá, de egy spatulával könnyebben megy. Ezután a 220 °C fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Sütés közben a tésztán dudorok képződnek, amik felhőnek néznek ki. Figyelem – sütés közben nem nyitjuk ki a sütőt – a tészta nem emelkedne fel!
A tejet és rumot edénybe öntjük, hozzáadjuk a pudingport, a réteslisztet és sűrű kását főzünk. Ezután a szobahőmérsékletű puha vajat összedolgozzuk a cukorral és kanalanként belekeverjük a kihűlt kásába (nem forró). Végül a krémet az egyik kisült lapra kenjük, lefedjük a másik lappal és csurgatott csokoládéval díszítjük. A desszertet érdemes másnapig hűteni, hogy megszilárduljon és könnyű legyen szeletelni.