Energiaszelet

Elkészítés

A vegyes magvakat – a tökmag kivételével – egy nagy, száraz serpenyőbe tesszük, és jól átpirítjuk, amíg elkezdenek sercegni, és finom illatot árasztani.
A lenmagot és a chia magot mozsárban vagy késes aprítógépben összetörjük, és négyszer annyi vízzel felöntve állni hagyjuk, amíg zselés masszát kapunk, ahogy a vizet magukba szívják. Ez lesz a kötőanyag a szeletben.
10 dkg zabpelyhet finomra darálunk egy turmixgépben. Hozzáadjuk a pirított magvak felét, ezeket is finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a másik adagot is, de ezeket már csak durvára aprítjuk. Az egészet átöntjük egy nagy keverőtálba. Összekeverjük a maradék zabpehellyel és az aszalt gyümölcsökkel, amiket egyforma, kb. mazsola nagyságú darabokra aprítunk előtte. Végül hozzáadjuk a tökmagot, a rizslisztet, és a sót is.
Felforrósítjuk a rizsszirupot, vaníliával ízesítjük. A keverőtálba tesszük a beáztatott lenmagot és chia magot, a mogyoróvajat és a vaníliás rizsszirupot, majd az egészet alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk, hogy formázható masszát kapjunk. Közben hozzáadjuk az olívaolajat, és ha kell, egy kevés vizet adagolhatunk még hozzá.
Két sütőpapír között 1 cm vastagságúra nyújtjuk a masszát, közben többször lenyomkodjuk, hogy jó tömör legyen. Air fryerben 175 fokon 25 perc alatt készre sütjük, sütőben 30-35 perc kell neki.

vissza a listára