Eper, spenót saláta, lenmag ropogóssal

Elkészítés

A lenmagot mozsárban vagy kávédarálóban finomra őröljük, majd hozzáadjuk a vizet és a chia magot, a mákot és a sót és 10 percre félretesszük. Ezután egy sütőpapírra kanalazzuk, ráterítünk egy másik sütőpapírt és olyan vékonyra nyújtjuk egy sodrófával, amennyire csak tudjuk (1/2 mm). Óvatosan lehúzzuk a felső sütőpapírt és a ropogóst 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük, amíg a közepe is színt kap és tapintásra már nem puha. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni és darabokra törjük.

Az öntethez egy szem epret nagyon apróra vágunk és a többi hozzávalóval krémesre keverjük.

A salátához az uborkát hosszában kettévágjuk, magjait kikanalazzuk és az uborkát felszeleteljük. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk és gerezdekre vágjuk. Összekeverjük az uborkát és az epret a salátalevelekkel, összeforgatjuk az öntettel és a lenmag ropogóssal tálaljuk.

vissza a listára