Epres charlotte kalácsból

Elkészítés

Az epret a rózsasziruppal feltesszük főni. Ha felforrt lehúzzuk a tűzhelyről és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre és addig forraljuk, amíg sűrű, fényes szószt kapunk. Félretesszük hűlni.

A zselatin lapokat 3 evőkanál vízzel egy kisebb lábasba tesszük és közepes lángon felmelegítjük. Addig kevergetjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik.

A tejszínhabot a mascarponéval egy keverőtálba tesszük, hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot áh habosra verjük. Összekeverjük a lehűlt eperszósszal, hozzáadjuk a langyos zselatint és alaposan elkeverjük.

A babapiskótákat egyenként a rózsaszirupba mártjuk. Akkorára vágjuk őket, hogy a tortaforma peremén egy kicsit túllógjanak és szépen sorban körberakjuk vele a forma belsejét úgy, hogy a babapiskóták cukros oldala kívülre kerüljön. A forma alját kitöltjük piskótával, majd rákanalazzuk az epres habot, elsimítjuk a tetejét, óvatosan lefóliázzuk és éjszakára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt friss eperrel és tejszínhabbal díszítjük.

vissza a listára