Kapcsolódó műsor:
Vendy És Adam Cseh Konyhája
1. évad 5. rész
Elkészítés
Először kikenjük és liszttel vagy zsemlemorzsával megszórjuk a 38×30 cm-es tepsit (4 cm mélységű). Ezután a sütőt 180 °C fokra előmelegítjük, majd 4 tojás fehérjéből kemény habot verünk. Ezután a 4 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat majd a lisztet. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot. A tésztát a tepsibe töltjük és kb. 15 perc alatt világosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, mikor készül el. Amíg a tortaalap hűl, elkészítjük a krémet. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, túrót, vaníliás cukrot és habfixálót. A krémet kézi habverővel simára keverjük. Mikor a tortaalap kihűlt, megkenjük a dzsemmel, majd az elkészített krémmel és a hűtőbe tesszük hűlni. Közben az epret szeletekre vágjuk. Ezután elkészítjük a zselatint. Minden hozzávalót folyamatos keverés mellett felforralunk, majd elzárjuk a gázt. Pár percig még keverjük, kissé lehűtjük, mielőtt a gyümölcsre locsoljuk (forrón nem szabad ráönteni). Mivel az eper nem egyenletes rétegben van a tortán, a zselatint kenőkéssel kenjük az eperre. A tortát fogyasztás előtt a hűtőben kihűtjük.
Fotó: Sándor Katalin