Epres piskóta

Elkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztához a tojásokat és a sárgáját robotgépben fehéredésig keverjük a cukorral. A lisztet elkeverjük a finomra darált mandulával, sóval, sütőporral és fokozatosan a cukros tojáshoz adagoljuk.
Belecsurgatjuk az olvasztott, langyos vajat és a joghurtot, és éppen csak elkeverjük. Előmelegített sütőbe tesszük, 10 perc alatt halványsárgára sütjük. Ha ruganyos és nem tapad a beleszúrt fogpiszkálóba, kivesszük a sütőből, kiborítjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a mascarponét habosra keverjük, közben hozzáadjuk a porcukrot, majd a krémet behűtjük. Megkenjük a lehűlt tésztát a hideg krémmel és egy órára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt megszórjuk pirított mandulaszeletekkel és eperrel díszítjük.

vissza a listára