Kapcsolódó műsor:
Egy Sima, Egy Fordított
2. évad 5. rész
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a kukoricaliszttel és összemorzsoljuk a hideg vajjal és a margarinnal. Hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Kevés citromlével ízesítjük. Fóliába csomagolva hagyjuk a hűtőben min. fél órát pihenni. Közben az epret és a rebarbarát feldaraboljuk és cukros, vaníliás, picit citromos vízben megfőzzük. Egy egész citrom héját is belereszeljük. Ha kész, keményítővel besűrítjük. Közben a tésztát pihentetés után szimpla- és duplahajtással formázzuk, nyújtjuk, pihentetjük, majd újra hajtogatjuk. Végül kinyújtjuk és a piteformába tesszük. Az epres ragut a pitetésztára merjük, a kilógó tésztát lekenjük tojásfehérjével, majd mehet is a 180 fokos sütőbe nagyjából 20 percre. Közben a tojásfehérjét a cukorral összemelegítjük csípősra vízgőz fölött, mehet bele egy csipetnyi borkősav is.Majd robotgépben keményre verjük. A megsült pitére halmozzuk és 145 fokos sütőben tovább sütjük, szárítjuk.
(Fotó: Sándor Katalin)