Ezerlapos Krémes Tortácskák

30-60 perc
Közepes
Olcsó
Magas

Elkészítés

A krémhez a tejet és a tejszínt feltesszük forrni. A tojásokat a cukorral, vaníliával és a keményítővel kézi habverővel habosra keverjük. Amikor a tej felforrt, levesszük a tűzről és lassan a tojásokhoz csurgatjuk, folyamatos keverés közben. Ehhez adjuk a lereszelt citrushéjakat és a leveket. A keveréket visszaöntjük az edénybe és ismét folyamatos keverés mellett puding sűrűségűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). A leveles tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd terítünk rá még egy réteg sütőpapírt, azt pedig lefedjük egy másik tepsivel. Így sütjük 20 percig. Ha kivettük, a sütő hőmérsékletét azonnal felvesszük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). A tésztáról leemeljük a tepsit és a papírt, meghintjük a porcukorral, és már fedetlenül visszatoljuk a forró sütőbe 1-2 percre. Figyeljük, nehogy megégjen a cukor: ha barnulni kezd, azonnal vegyük ki. A kisült tésztát a sütőpapírral együtt áttesszük egy deszkára. Amikor langyosra hűlt, 8 db egyenlő nagyságú kört vágunk ki belőle. 2 dl tejszínt habbá verünk, és a kihűlt citromkrémhez forgatjuk. A kérmet habzsákba töltjük és betöljük a tésztalapokat. Friss málnával díszítjük. A sütemény tetejére málnaszörpből cukormázat is készíthetünk, vagy megszórhatjuk kristálycukorral és karamellizáljuk.

vissza a listára