Kapcsolódó műsor:
Tv Paprika Magazin
3. évad 2. rész
Elkészítés
Az élesztőt kevés tejjel és porcukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a felfuttatott élesztőt és a többi összetevővel együtt összedolgozzuk a tésztát. Letakarjuk, majd langyos helyen kb.50 percig kelesztjük. Majd nyújtódeszkára borítjuk, és egy kicsit kinyújtjuk. Kiszaggatjuk a fánk korongokat, majd ezeket is letakarva további 10 percig kelesztjük. Ez után forró olajban kisütjük.
Barack és eperlekvárral kínáljuk. Elő melegített sütőben 150 fokon kb. 2,5-3 órát fedővel pároljuk.
Ha úgy gondoljuk kész, óvatosan szedjük ki az omlós húst, a szószt szúrjuk le es redukáljuk vissza.
A végen egy kevés balzsamecettel cukorral állítsuk be a savasságat es selymesítsük hideg vajjal.