Kapcsolódó műsor:

Szezonról Szezonra
1. évad 12. rész
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a zellergumót nagylyukú reszelőn le szeljük. Egy közepes lábasban felhevítjük az olajat és megpároljuk rajta a zöldségeket. Egy ág rozmaringot is a lábasba dobunk, ezt a főzés végén majd kiszedjük.
Lábasba tesszük a babot, és felöntjük az egészet alaplével, hozzáadjuk a provace-i fűszert is. Fedő alatt alacsony lángon 10 percig főzzük, majd selymesebb turmixoljuk. Turmixolás közben egy kevés mandulatejet adhatunk hozzá.
A kell leveleket vékonyan bekenjük aláírja, ügyelve, hogy minden kis redő bejusson belőle. Elrendezzük őket egy sütőpapírra leterített tepsi n és 200°-ra előmelegített sütőben pár perc alatt ropogósra sütjük, fogyasztás előtt sóval meghintjük.
Tálaláskor a levesre helyezünk a ropogósra sült kel chipsből és azonnal fogyasztjuk.