Fehércsokis, mandulás trifle

Elkészítés

A feldarabolt fehércsokoládét egy keverőtálba tesszük. 2 dl tejszínt forrásponti hevítünk és azonnal a csokoládéra öntjük. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a hűtőben teljesen lehűtjük.

 

A maradék habtejszínből kemény habot verünk és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

 

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy keverőtálban a tojást és a cukrot habosra keverjük, félretesszük.

 

Egy másik tálban összeszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A száraz hozzávalókat a majonézzel felváltva a tojásos keverékbe dolgozzunk, simára keverjük.

 

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát. Az előmelegített sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivennénk, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

 

A tejszínhabot kikeverjük a fehércsokoládé krémmel. A kihűlt piskótát felkockázzuk, a felét a tál aljára rétegezzük. Egy adag málnát ráhalmozunk, majd a fehércsokis hab egyharmadát rákanalazzuk. Folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalóink elfogynak, a tetejére málnát és habot teszünk.

vissza a listára