Kapcsolódó műsor:

Itália Ízei Antonio Passarellivel
1. évad 10. rész
Elkészítés
Egy serpenyőben az olívaolajon megpároljuk az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet, majd beletesszük a jól megtisztított kagylókat. Fedő alatt addig pároljuk, míg a kagylók kinyílnak. Közben még hozzáadunk egy kevés meleg vizet. Vékony karikákra szeleteljük a krumplit. Egy tűzálló tálba rakunk egy réteg krumplit, aztán egy sor kagylót, parmezánnal meghintjük, lenyomkodjuk, és rászórjuk a rizst. A rétegezést tovább folytatjuk ebben a sorrendben, legfelülre héj nélküli kagyló kerüljön. A kagylók tetejére a prézliből, petrezselyemből és parmezánból készült keveréket terítünk, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
Fotó: Sándor Katalin