Kapcsolódó műsor:
Tv Paprika Magazin
4. évad 10. rész
Elkészítés
Elkészítés: A sütőtököt megpucoljuk, majd nagyobb kockákra vágjuk, mézet, sót, borsot és pár gerezd fokhagymát adunk hozzá. Ezt összekeverjük, majd 160 fokos sütőben fél órán át karamellizáljuk. A színes céklákat alufóliába csomagoljuk majd ezt is a sütőbe tesszük 1 órára.
A sütőtököt egy turmixba tesszük, lime levét és héját, őrölt koriander magot és friss rozmaringot adunk hozzá és krémet készítünk belőle. Ha a céklák megsültek pucolás után apró kockákra vágjuk, Ugyanekkora kockákra vágjuk a kecskesajt egyik felét is és összekeverjük a céklával, finomra vágott friss korianderlevéllel, lime levével, mézzel, sóval és őrölt romaiköménnyel. Salottahagymát marinálunk eperrel. Egy lábasba vizet melegítünk, teszünk hozzá almaecetet, sót és eperpürét. Ezzel öntjük le a megformázott salotta hagymát és megvárjuk amíg kihűl. A kecskesajt másik feléből egy enyhén savas krémet készítünk. A kecskesajtot felkockázzuk. Adunk hozzá mascarpone sajtot és egy kevés lime levet és leturmixoljuk. A flank steak-et frissen tört fokhagymával, vajjal és rozmaringgal mediuk rare-re sütjük majd megformázzuk.