Kapcsolódó műsor:
A Boldogság Receptjei
1. évad 2. rész
Elkészítés
2 dkg élesztőt kevés cukorral fél dl tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a fél kiló liszttel, 2, 5 dl vízzel, kevés olívaolajjal. A tésztát sózzuk, és kelesztjük 10-15 percig. 3-4 fej fokhagyma gerezdjeit megpucoljuk, a felforrósított olajak keverékében hirtelen megsütjük, majd a tűzről lehúzva beleszórjuk a vágott rozmaringot és petrezselymet. A tésztát kinyújtjuk, a kívánt nagyságú darabokra vágjuk, és ismét hagyjuk pihenni.
25 dkg paradicsomot sóval, borssal, friss bazsalikommal, kevés olívaolajjal alaposan pépesítjük.
A kelt tésztadarabokba ujjainkkal apró mélyedéseket nyomkodunk, megkenjük víz, olívaolaj és só keverékével, majd 200 fokos sütőben kb 10 perc alatt pirosra sütjük. Fokhagymadarabokat, és paradicsommasszát tehetünk rá.