Fodros kel csicseriborsóval

Elkészítés

A fodros kel vastag szárát levágjuk és felaprítjuk. Egy serpenyőbe öntjük az olíva olajat, felhevítjük és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, fokhagymát és a fodros kel szárát. Kurkumával, harisszával, fűszerezzük.

Közben falatnyi darabokra vágjuk a kel leveleket is és ezt is a serpenyőbe tesszük, összeforgatjuk a hagymás, fűszeres alappal. Egy cikk szóban eltett citromot egészen apró darabokra vágunk és a serpenyőbe tesszük, elkeverjük az étellel. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és egy kis alaplevet is és közepesen erős lángon fedő alatt puhára, sűrűre főzzük a ragut. A lecsepegtetett konzerv Csicseriborsót csak a végén tesszük bele, összekeverjük és összemelegítjük.

Kuszkusz szal vagy főtt rizzsel találjuk. A tetejére lecsepegtetett görög joghurtot és chili olajat is tehetünk.

vissza a listára