Kapcsolódó műsor:

Szezonról Szezonra
1. évad 12. rész
Elkészítés
A fodros kell vastag szárát kivágjuk, a leveleket felaprítjuk. Az édesburgonyát nagyobb szeletekre vágjuk és egy késés aprítógép ben finomra zúzzuk. Hozzáadjuk a megtisztított kell leveleket és ezzel is tovább dolgoztatják az aprítógépet, hogy egy darabos zöldség masszát kapjunk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a finomra aprított hagymát és fokhagymát. Sózzuk és borsozzuk a hagymás alapot, majd hozzáadjuk az őrölt fűszereket is. Hozzáadjuk a felaprított édesburgonyát és fodros kelt és ezeket is lepirítjuk.
Áttesszük a lepirult zöldségeket egy keverőtálba, összekeverjük a kukoricaliszttel és hagyjuk langyosra hűlni az egészet, hogy formázható legyen. Kézzel pogácsákat formázunk belőle és egy sütőpapírra leterített tepsire helyezzük őket. Megszórjuk egy kevés sóval, meglocsoljuk egy nagyon pici olivaolajjal és 200 °-ra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
Amíg sül a fasírt, elkészítjük a joghurtos mártogatóst. Ehhez a hozzávalókat egy késés aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk.