Fodros kel saláta naranccsal, parmezánnal

Elkészítés

Az öntetet abban a tálban állítjuk össze, amelyikben bekeverjük a salátát (így edényt spórolunk): az ecethez adjuk a sót, borsot, elkeverjük, hogy feloldódjon. Hozzáadjuk a mézet, a dijoni mustárt és a chilit, elkeverjük, majd lassan, fokozatosan, vékony sugárban hozzákeverjük az olívaolajat, hogy sűrű, fényes emulzió képződjön. A fodros kelt vékony csíkokra szeleteljük, a keverőtálba tesszük, jól átforgatjuk az öntettel, és pár percig hagyjuk állni, amíg kissé elveszíti a nyers jellegét. Közvetlenül tálalás előtt egy nagy tálban rétegezzük az alapanyagokat: szép, nagy tálba rakunk egy adag zöld levelet, erre jön mindenből egy kevés, majd újra fodroskel és újra az egyéb hozzávalók, amíg el nem fogynak.

vissza a listára