Földimogyorós Triple Cake

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

Vízfürdőn felolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Hozzáadjuk a cukort, a tojásokat, a mogyorót és a sütőporral elkevert lisztet. Összekeverjük és sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, majd kb. 25 percre a 180 fokos sütőbe tesszük. A kihűlt tortaalapra kenjük a tölteléket, amihez kemény habbá verjük a habtejszínt, majd összekeverjük a mascarpone-val, a mézzel, a citromlével és a földimogyoróvajjal. A krémet egyenletesen elterítjük a kihűlt tortaalapon. A legfelső réteghez kemény habbá verjük a habtejszínt, összekeverjük a chia maggal, a mézzel és a citromlével. Egyenletesen az előző rétegre kenjük és 3-4 órára a hűtőbe tesszük hűlni.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára