Fordított almatekercs

Elkészítés

Elkészítés:
Először a tepsit kibéleljük sütőpapírral. Az almát meghámozzuk és a sütőpapírra reszeljük, megszórjuk mazsolával, fahéjas és vaníliás cukorral. Ezután elkészítjük a tésztát. Először szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a rumot, majd beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. Az így elkészített tésztát az almarétegre öntjük és a sütőbe tesszük.
A 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Világosra sütjük, majd tapintással ellenőrizzük a tésztát, hogy megsült-e? A tészta nem ragadhat. Sütés után egy másik tepsit kibélelünk sütőpapírral (papír segítségével könnyebb feltekerni a tekercset) majd kiborítjuk rá a tekercset és még forrón, almával befelé feltekerjük. Ezután hagyjuk kihűlni és tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

38 x 30 cm-es tepsit használok

vissza a listára