Kapcsolódó műsor:
Bódi Margó Ízvilága
2. évad 8. rész
Elkészítés
A töltelékhez az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott paprikákat, majd a fűszerpaprikát, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni. A tűzről levéve összekeverjük a késsel nagyon apróra vágott hússal, a rizzsel és a sűrített paradicsommal. Közben a káposzta fejeknek kivágjuk a közepét (torzsáját), és egészben forró vízbe merítjük néhány percre, míg a levelek megpuhulnak. Mikor kissé kihűltek, leveleire szedjük.
Tölcsér alakban megtöltjük a leveleket a húsos-fűszeres töltelékkel.
A káposztát sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségeket és az ecetet, majd félretesszük.
Közben egy nagy lábosban (amiben majd a töltelék és a káposzta is elfér) pörköltalapot készítünk az olajból, a hagymából és a pirospaprikából, majd rátesszük a kockázott húst.
Mikor minden kész, összeállítjuk az ételt.
A nagy lábosban készített pörköltalapra teszünk egy réteg szálas káposztát, majd egy sor tölteléket, majd megszórjuk az apróra vágott szalonnával. Így folytatjuk a rétegezést, majd nagyon alacsony lángon melegíteni kezdjük. A sűrített paradicsomot lazítjuk egy kanálnyi főzőléből, majd a káposzta tetejére öntjük. Ilyenkor már nem kevergetjük, csak rázogatjuk, majd rátesszük a kaprot és lassú tűzön készre főzzük.