Francia Krémes (Mille Feuille)

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

Egy sütőpapírt vékonyan bekenünk olajjal. Egy sütőlapra tesszük és ráterítjük a leveles tésztát. Ezt is megkenjük egy kevés olajjal és finoman megszórjuk kristálycukorral. Leterítjük egy újabb sütőpapírral és lenyomjuk egy sütőlemezzel vagy tepsivel. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. Kivesszük a sütőből, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt a tészta tetejéről, megfordítjuk a tésztalapot és megszórjuk ezt az oldalát is cukorral. Visszatesszük a sütőpapírt és a sütőlemezt és újabb 10 percre visszatesszük a sütőbe. Azért kell egy tepsivel vagy sütőlemezzel lenyomni a tésztát, hgy sütés közben ne emelkedjen meg. A sütőből kivéve levesszük a papírt és a sütőlemezt, a ropogósra sült tésztát óvatosan deszkára tesszük és éles késsel egyforma méretű tégalalokra vágjuk. A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliával egy közepes lábosban fehérre keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt, és simára keverjük. A tejet egy másik kis lábosban felforraljuk, majd fokozatosan, kis adagokban a tojásos keverékhez keverjük. Közepes lángon újra felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük. Nyomózsákba töltjük, lehűtjük és megtöltjük a krémmel a lapokat – egy süteményhez 3-4 lapot használunk.

vissza a listára