Frangipán pite sárgabarackkal

Elkészítés

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliáscukrot, egy citrom reszelt héját és egy tojás sárgáját. Összedolgozzuk, fóliába becsomagolva hűtőben pihentetjük.
A krémhez a porcukrot és a vajat kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat újra elkeverjük és mehet bele a darált mandula.
A tésztát kinyújtjuk és a piteformába tesszük, sütőpapíros nehezékkel 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt elősütjük.
A barackokat elfelezzük és kimagozzuk.
Az elősütött és kihűlt pitetésztát megtöltjük a mandulás krémmel és kirakjuk a felezett sárgabarackokkal szépen.
175 fokon készre sütjük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára