Kapcsolódó műsor:
Bódi Margó Ízvilága
2. évad 4. rész
Elkészítés
Egy nagy lábosban bő zsíron előfőzünk disznó húst, oldalast, tarját, majd mikor már zsírt ereszt és majdnem megfő, kivesszük egy tálra. 5 kg savanyú káposztát átmosunk, kinyomkodjuk, és a kivett húsok helyén és zsírjában megpirítjuk. Egy lábosban vizet forralunk, egy nagy fakanál zsírt, és kis sót adunk hozzá. Lassan fokozatosan kevergetés mellett beleöntjük a kukoricadarát. Addig kevergetjük óvatosan, amíg sűrű lesz – kukorica kását készítünk belőle. Egy nagy és mély tepsibe elkezdjük rétegezni kezdjük először a káposztát, majd rá a húsokat, majd egy újabb réteg káposztát. Itt szórhatunk rá füstölt szalonna kockákat. Ezt követi a kukorica kása, majd még káposzta és megint a húsok. Puliszkával zárjuk a rétegezést, ha maradt még tehetünk a tetejére káposztát. Készíthetjük a káposzta helyett túróval rétegezve. Először lefedve, kemencébe vagy sütőbe tesszük és 1 óra alatt készre sütjük.