Fűszeres, Karamellás Pattogatott Kukorica

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Magas

Elkészítés

Az olajat egy nagy lábosban közepes lángon felhevítem. Beledobok 2-3 kukoricaszemet, lefedem, ha kipattognak, beleöntöm a többi kukoricát is és azonnal lefedem. Amikor a kukorica elkezd kipattogni a lábost gyakran megrázom és addig hagyom a tűzöm, amíg a pattogás kezd ritkulni. Elzárom a lángot, leveszem a lábosról a fedőt. Közben egy lábosban, alacsony lángon összeolvasztom a vajat és abarnacukrot, egészen addig, amíg bugyogni nem kezd. Mikor a cukor teljesen felolvadt, hozzáadom a sót és a cayenne borst. Amikor már elég nyúlós a vajkaramell, beleteszem a szódabikarbónát. Ha kipattogott a kukorica, egy sütőpapírral bélelt tepsit kikenek olajjal és erre terítem a kipattogtatott kukoricát, rácsorgatom a karamellt és összeforgatom a kukoricával.

vissza a listára