Fűszeres morzsában sült lazac citrusos salátával és grapefruitos pezsgőmártással

Elkészítés

A halat besózzuk, majd rányomkodjuk a vajas morzsát, és sütőpapírban bélelt tepsiben nagyjából fél óra alatt készre sütjük, amíg a morzsa aranybarna lesz a tetején.

A salátához a zöldbabot vékony csíkokra, az édesköményt hajszál vékony szeletekre vágjuk, a grapefruitot kifilézzük, majd kisebb darabokra vágjuk. A rukkolához keverünk minden hozzávalót.

A salátaöntethez száraz serpenyőben édeskömény magot pirítunk, majd mozsárban összetörjük. A vinaigrettet ebben a mozsárban készítjük el, a magokhoz 2-3 evőkanál grapefruit levet, 3-4 evőkanál olívaolajat, mustárt és sót adunk. Kikeverjük, a salátára öntjük.

Közben a mártáshoz egy kis lábosa öntjük a pezsgőt, és a grapefruit levet, belecsorgatjuk a mézet. Felforraljuk, és a felére redukáljuk. Közben a tejszínben simára keverjük a keményítőt és a mártást besűrítjük vele. Átszűrjük, majd visszatesszük az edénybe, és még egyszer forraljuk, hogy szép, selymes mártást kapjunk.

vissza a listára