Fűszeres sajtos rúd

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, só, cukor. Beledolgozzuk a hideg vajat, majd, amikor morzsalékos, hozzáadjuk a reszelt sajtot is és összekeverjük.

 

Egy másik tálban felverjük a tojást. Az élesztőt elkeverjük a tejben, majd a tojással is kikeverjük, végül a lisztes keverékhez adjuk a finomra aprított petrezselyemmel együtt és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Ha nem áll össze, kanalanként annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy labdává alakuljon a tészta. 1 órát hagyjuk pihenni, hogy megkeljen a tészta.

 

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk (vékony tésztát kapunk) és pizzavágóval csíkokra vágjuk.

 

Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és 18- 20 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy a második adagot is elkészítjük. Hagyjuk kihűlni és légmentesen záródó dobozban tároljuk.

vissza a listára