Kapcsolódó műsor:

Robi És A Szomszédok
1. évad 11. rész
Elkészítés
A burgonyát cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés zsírral, néhány szál friss rozmaringgal 200 fokos sütőben pirosra sütjük. A szalonnát beirdaljuk és lassú tűzön ropogósra sütjük és félretesszük. A szalonna zsírjában hirtelen megsütjük a borssal, fűszerpaprikával, sóval megkent tarjaszeleteket. Oldalanként kb. 2-3 perc, majd a végén meghintjük a vékony szeletekre vágott fokhagymával. Rozmaringos burgonyával és szalonnával a tetején tálaljuk.
A köménymagot vízben kifőzzük, a káposztát vékony csíkokra vágjuk és lesózzuk. A kinyomkodott káposztát leforrázzuk a köménymag levével, majd beleforgatjuk az ecetből, sóból, cukorból készült salátaöntetbe.
Paradicsommal tálaljuk.
Fotó: Sándor Katalin