Fűszeres Tarja Szalonnával, Burgonyával, Újkáposzta Salátával

60-120 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A burgonyát cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés zsírral, néhány szál friss rozmaringgal 200 fokos sütőben pirosra sütjük. A szalonnát beirdaljuk és lassú tűzön ropogósra sütjük és félretesszük. A szalonna zsírjában hirtelen megsütjük a borssal, fűszerpaprikával, sóval megkent tarjaszeleteket. Oldalanként kb. 2-3 perc, majd a végén meghintjük a vékony szeletekre vágott fokhagymával. Rozmaringos burgonyával és szalonnával a tetején tálaljuk.

A köménymagot vízben kifőzzük, a káposztát vékony csíkokra vágjuk és lesózzuk. A kinyomkodott káposztát leforrázzuk a köménymag levével, majd beleforgatjuk az ecetből, sóból, cukorból készült salátaöntetbe.
Paradicsommal tálaljuk.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára