Kapcsolódó műsor:

Kedvenceink Kedvencei
1. évad 10. rész
Elkészítés
A megpucolt rákok páncélját kevés olíva olajon megpirítom és zöldségalaplé hozzáadásával 10 perc alatt rákalaplevet forralok belőle. A pucolt rákokat olívaolajon, fokhgymával ízesítve, sóval petrezselyemzölddel és friss citromlével ízesítve 1 perc alatt készre pirítom. Olaj-vaj keverékén apróra vágott hagymát pirítok, fokhagymát adok hozzá, belekeverem a rizottó rizst és együtt pirítom tovább. A forró rákos alaplevet folyamatosan adagolva a rizottót készre főzöm. Közben fehérbor helyett friss citromlével, sóval ízesítem. Hideg vajat keverek hozzá. Kész rákot adok hozzá tálaláskor néhány darabot a tetejére is teszek. Frissen vágott bazsalikommal megszórva kínálom.
Serényi Zsolt receptje
(Fotó: Sándor Katalin)