Garnélás-ananászos-kivis saláta rizskosárkában

Elkészítés

Egy serpenyőben olajon hagymát párolunk, majd hozzáadjuk a cukrot, az erős paprikát és a felkockázott paprikát. Alacsony lángon főzzük, majd az egészet homogén állagúra turmixoljuk. A garnélarákok beleit eltávolítjuk, de a rákokat egészben hagyjuk és 2 ek forró olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fehérbort, 2 gerezd fokhagymát és a petrezselymet is. Vinaigrette-et készítünk egy narancs levéből és 1 ek olívaolajból, melyhez sót, borsot és frissen aprított koriandert adunk.

A rizslaphoz egy magas falú edényben napraforgóolajat melegítünk, beletesszük a rizslapokat, és egy pohárral lenyomjuk a közepüket. A formázott rizslapokat rövid idő után kivesszük és fejjel lefelé lecsepegtetjük.

Az ananászt és a kivit felaprítjuk és belekeverjük a vinaigrette-be, a salátát a rizstálkákba helyezzük, majd rátesszük a rákot és Calypso szószt öntünk a tetejére.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára