Garnélás–lime-os spagetti

Elkészítés

Megtisztítjuk a garnélát, eltávolítjuk a beleket. A paradicsomokat, a hagymát és a sárgarépát félbevágjuk. Egy serpenyőben két ek olajon megpirítjuk a fokhagymát, hagymát, paradicsomot, a sárgarépát, valamint a rákok felét is. 6 jégkockát adunk hozzá, majd vizet és petrezselymet, és hagyjuk 5 percig főni. Az egészet leturmixoljuk, és leszűrjük – az így kapott levet serpenyőbe tesszük. A rákok másik felét kukoricakeményítőben megforgatjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd brandy-t öntünk rá. A spagettit feltesszük főni sós vízben, és 4 perccel azelőtt, hogy megfőne, áttesszük a garnélás leszűrt lébe és tovább főzzük, majd az utolsó percben még hozzáadjuk a pirított rákokat. Reszelt lime héjával diszítjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára