GAZPACHO MELEGSZENDVICCSEL Hajós Andrástól

Elkészítés

GAZPACHO:
A kápia paprikát és a zöld kaliforniai paprikát kicsumázzuk, kiszedjük a magokat és durvára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felvágjuk. A fokhagyma kis bibe részét kivágjuk ha nem szeretjük az utóizt. A paradicsomokat négybe vágjuk. A kígyóuborka kb negyedét kisebb kockára vágjuk. A száraz kenyeret kockára vágjuk .

Minden felaprított, felvágott alapanyagot turmixba tesszük, de még nem indítjuk el. Beleöntünk kb.1 pohár vizet és egy nagyobb csipet sót és borsot teszünk bele. Meglocsoljuk egy kis cherry ecettel,extra szűz oliva olajjal és egy kis római köménnyel. Hozzá rakunk néhány jégkockát is.

Összeturmixoljuk turmixgépben. Ízlés szerint még át lehet passzírozni egy szűrőn.
Tálaláskor teszünk rá sült kenyérkockákat, apróra vágott uborkát, kápiát, paradicsomot, egy kis oliva olajat csurgatunk rá. ízlés szerint egy darab jeget is beletehetünk tálaláskor.

MELEGSZENDVICS:
A melegszendvicshez mindent összekeverünk, rákenjük a kenyérre és megsütjük a sütőben.

vissza a listára